четвер, 29 серпня 2024 р.

АНДРІЙ КОВАЛЬЧУК


Андрій Ковальчук народився у с. Щитинь Любешівського району Волинської області (нині Камінь-Каширського).

Він належить до покоління українських військових, які ніколи не служили у радянській армії. Закінчив Харківське гвардійське вище танкове командне училище в 1997 р. з відзнакою. У 2004 р. Андрій Ковальчук уперше закінчив Національну академію оборони України за спеціальністю «бойове застосування та управління діями підрозділів (частин, з'єднань) Сухопутних військ». Здобув кваліфікацію офіцера військового управління оперативно-тактичного рівня.

Генерал-майор очолив оперативне командування «Південь» у 2021 р. До цього він був перший заступник командувача Десантно-штурмових військами ЗСУ (2016-2021 рр.), а на момент початку війни у 2014 р. Ковальчук перебував на посаді начальника штабу 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Андрій Ковальчук має статус Героя України, він також брав участь у миротворчих місіях у Косово та Ліберії. Брав участь у боях за Слов'янськ та Луганський аеропорт.

Із початком повномасштабного російського вторгнення Ковальчук став одним із керівників оборони півдня України. Командувач також відомий за успішною операцією ЗСУ зі звільнення правобережної частини Херсонської області та самого Херсона.

 

До вашої уваги інформаційний ролик про Андрія Ковальчука:


Немає коментарів:

Дописати коментар