вівторок, 13 лютого 2024 р.

На блог ІГРИ ДЛЯ ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ


#Вільна_гра для дітей у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва 

Вільна гра необхідна дитині для повноцінного розвитку. Вільна гра – це діяльність, яку дитина вибирає на свій розсуд. Вона емоційно забарвлена, захоплююча, з вільним входом і виходом. У ній завжди є елемент непередбачуваності. Неможливо точно обчислити, як піде справа. Вільна гра не переслідує прикладних цілей, вона затівається заради творчого процесу. Навіщо дітям потрібна вільна гра? 

📌Розвивати навички самостійно приймати рішення. Ініціативність, вміння приймати рішення, нарешті, відчуття, що ти сам контролюєш своє життя, беруть початок саме в такому виді гри. Зарубіжні вчені пов’язують велику несамостійність сучасної молоді саме з відходом вільної гри з реалій дитячого життя. 

📌Швидко адаптуватися до змін в житті. У грі розвиваються нейронні зв'язки головного мозку – дитина «граючи» готується до непередбачуваності життя, розвиває можливості гнучкого реагування на різні обставини. 

📌Можливість впоратися з емоційними труднощами. Гра – прекрасний засіб впоратися з емоційними труднощами. Граючи, дитина переробляє отримані враження, розкладає їх «по поличках». Доросла людина, схвильована тією чи іншою подією, може поділитися своїми переживаннями з близькими. Дитина ж говорить про свої переживання мовою гри. Якщо вона ображена або засмучена, то в її силах, наприклад, «переграти» подію, яка сталася. 

📌Розвивати навички соціальної взаємодії. Якщо в гру залучені кілька людей, дитина отримує досвід соціальної взаємодії, вчиться розуміти інших, будувати відносини, вирішувати конфлікти. Важливо, що це відбувається в цікавій, захоплюючій діяльності. Інтелектуальні пояснення, може бути і хороші, але ніщо не може бути краще реального досвіду взаємовідносин. 

📌Розвивати творчі здібності. Вільна гра – це джерело чистої радості. Дитина відчуває себе щасливою, повноцінно проживає життя, якщо у неї є свобода самовираження в грі: адже це і фізичне, і емоційне, і інтелектуальне самовираження. Отже, поряд із багатьма потрібними і корисними заняттями, давайте дитині можливість просто пограти.

Доставити :#МдС, #краєзнавчий_відділ











Немає коментарів:

Дописати коментар