середу, 8 вересня 2021 р.

Хурсенко і його Острів чекання

Щоразу і в червні, і у вересні згадуєм В’ячеслава Хурсенка. І не до дати, а просто щороку отак. Бо 1 червня народився, а 8 вересня пішов Додому… І слухаєм його пісні, а відео, на жаль, мало взагалі… Ото подумалось: а послухаєм і подивимось разом! Пісні Хурсенка поза часом якісь. Ну, не рок. Ну і шо??? Після його Сповіді – взагалі німієш, Соколята – мурахи по шкірі, Крик белых журавлей – ну і шо, що російською? Вічне, бо людське. Знаєте, мужчинське. З голосу і серця справжнього мужчини…

То ж дивимось, слухаєм Хурсенка до…наступного червня. Дивимось і слухаємо справжнього музиканта, який і в житті, і у творчості не лицемірив ніколи.




А це – фото музиканта на фоні пісні «Крик белых журавлей».



А то на каналі М1 наступного дня після смерті В’ячеслава показали кліп, якого зараз в хорошій якості знайти не можна ніде в Інтернет-павутині.


А це кліп 1995 року пісні Соколята, яка зробила Хурсенка в одну мить відомим на теренах всього колишнього Союзу.


Ось запис концерту Хурсенка. Запис, звичайно, непрофесійний, але так класно бачити молодого Хурсенка. Пісня «Не уходи».



Половина пісень музиканта – російською мовою написана. І тому, що так писалось, і тому, що продавалось іншим виконавцям. Пісню «Не виню» мав виконувати Авраам Руссо, популярний тоді аж по саме не хочу. І яке щастя, що кліп відзняли з Хурсенком. Запис трохи неякісний… Але хто сказав, що буде просто?)))



За пару років до того трагічного вересневого дня, коли не стало співака, відзняли класне відео на пісню «Не верю».


Знаменита «Сповідь» Хурсенка. В році десь так 1995-1996-ому крутилась на радіо «Промінь». Така потужна річ!!! Аж не вірилось, що написана таким молодим чоловіком (Хурсенкові на той час було 29 чи 30 років). Слухаєм…


Відома «Віра. Надія. Любов». Її ще виконували музиканти ВІА «Світязь». В’ячеслав Хурсенко невеликий проміжок часу був музикантом «Світязя».


В Хурсенка багато пісень, де є літо і осінь. То були його пори року. Влітку народився, восени перестало битись шалене серце. Ось дві його пісні «Лето» і «Запела осень».


Одна з ранніх пісень – «Моя найперша»


Коли такий чоловік просить у своїй пісні пробачення, ну то як встояти?


А ця пісня має тексти російською і українською. Російською співає Сєнчукова Наталія, її продюсер купив пісню, і після цього українською вона ніде не звучала. Невольно було чи що? А ми маєм право послухати «Болить моя душа» українською і у виконанні автора. Бо шо нам Сєнчукова?


«На острові чекання» був все своє коротке життя В’ячеслав Хурсенко. Любим його. Слухаєм і пам’ятаєм.


Немає коментарів:

Дописати коментар