пʼятницю, 9 лютого 2024 р.

Збірка поезій Павла Коробчука «Навій»

Представляємо вам збірку поезій Павла Коробчука «Навій», де зібрані його поезії останніх п’яти років.

У новій книзі Коробчука поезії укладаються в цілісне полотно та наче утворюють певний візерунок, що символізує життя людини. Саме тому збірка називається «Навій», що означає вал у ткацькому верстаті, на який прикріплюють тканину. Кожен вірш віддзеркалює реальність і відчуття людей, які переживають період війни та ті, які шукають спокій у повсякденності мирного життя.

Ця збірка поезій створена, щоб провести нас через лабіринт емоцій та думок, пов'язаних із війною і її наслідками. Через вірші автора відкривається світ, де глибокі почуття переплітаються зі справжніми подіями, а пам'ять про минуле залишає слід у кожному читачеві.

 

дивитися у війну

як у воду


хвилі, що руйнують

полотно дійсності

 

і тонкий обнадійливий

простір між хвилями

спокійний, чіткий

 

обличчя

замкнене

між руїною і спокоєм

 

якщо занурити руку

то чи вийде її дістати

а якщо вийде

то чи стане вона хвилястою

 

вода п’є нас

***

ВІДОМОСТІ ПРО ПИСЬМЕННИКА

Павло Коробчук  – письменник, музикант, волонтер. Автор поетичних книжок «Хвоя», «Мерехтіло», «Динозавр», «Кайфологія», «Цілодобово» (з Б.О. Горобчуком та О. Коцаревим), «Натщенебо», романів «Ключові клапани», «Море для шульги», книги оповідань «Священна книга гоповідань». 22 жовтня 2023 р. відбулася презентація книги «Навій» у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Навчався на відділенні сходознавства Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У сферах журналістики, SMM, digital працював на Радіо Свобода, Gazeta.ua, vvnews.info, UAINFO.ORG, «Майдан закордонних справ», «Чесно. Фільтруй суд», в Українському інституті книги, очолював департамент цифрових продуктів та соцмереж на Суспільному. Керівник комунікаційного відділу фонду «Сміливі відновлювати».

Займається електронною музикою. Автор альбомів HOROBRO (2016), ZOOVSIM (2020), ЧЕРВОНОЗЕМ (2022). В якості актора й читача віршів зіграв понад двадцять музичних вистав з гуртом The Velvet Sun за творчістю Емі Вайнгауз (Київ, Львів, Хмельницький, Тернопіль, Луцьк, Вінниця). У різні роки грав і продовжує грати на барабанах у гуртах Райдо, StroOm, Drunk&Drowned.

Збірка чекає Вас у відділі краєзнавства Волинської обласної бібліотеки для юнацтва за адресою пр. Волі, 2.

#анонс_книг

#краєзнавчий_відділ

Немає коментарів:

Дописати коментар