середу, 10 липня 2019 р.

Читаєм-відпочиваєм-дивуємось!!!

Коротше кажучи, так-во… просто зайдіть в книгарню, просто купіть книжку «Всьо ясно» Джонатана Сафрана Фора. І буде вам волинське щастя!!!
От як дає анотацію до його книги (переклад Романа Семківа) видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля»:
У цьому романі є все: захопливі пригоди, добрий гумор, історія та шлях до самого себе. Двадцятирічний американець Джонатан вирушає до незнайомої йому України на пошуки жінки, яка у роки Другої світової війни врятувала його дідуся-єврея від смерті. Його помічники – не дуже освічений перекладач Алекс з Одеси, його дід, який удає із себе сліпого, і пес-поводир Семмі Дейвіс Молодший-Молодший. Разом вони вирушають на Західну Україну, до Луцька, а звідти – до знищеного під час Голокосту єврейського містечка Трохимбрід, аби дізнатись правду про історію родини американця. Феєрична та непередбачувана подорож, сповнена кумедних моментів, обертається на шлях до себе, на пошук відповіді на одвічні життєві запитання…
Джонатан Сафран Фоєр – один із найбільш неординарних авторів сучасності, володар численних літературних відзнак, зокрема, премії від газети «The Guardian» за найкращу дебютну книжку та Національної премії США за найкращу книжку на єврейську тему, нагороди «Young Lions» від Нью-Йоркської публічної бібліотеки тощо. Екранізації його творів мають тисячі шанувальників у різних країнах, а кінострічка, знята за романом «Всьо ясно», здобула неабиякий успіх у глядачів зі всього світу.
Додамо, що події відбуваються у 1997 році.  На хвилиночку…Ворнер Інтерпенджінс Бразерс знімає фільм в 2005 році за цим романом, в якому чітко звучать наші Луцьк, Ківерці, Колки, Софіївка. Шкода тільки, що зйомки були в прибалтійських країнах. Україна просить такі шалені гроші, що дешевше американцям їхати на натуру до цивілізованіших у фінансовому плані колєг. Так що, отака-от волинсько-американська історія була…А ми, крупні краєзнавці, не читали, до встиду свого, і фільм тільки от зараз подивились. І ви, наші дорогоцінні читачі, подивіться. І книгу купіть. Валятись в хаті вона точно не буде!))) А для затравки – нате, маєте трейлер!

Немає коментарів:

Дописати коментар