середу, 17 січня 2018 р.

Дорогоцінні наші відвідувачі блогу! Радісно знати, що є люди, наші колеги, науковці, музейники, які ламають стереотипи тим людям, які приходять до бібліотек чи музеїв, і вивчення творчості Лесі Українки та взагалі історичних подій у яких завершується на вивченні шкільної програми.
В січні цього року в Музеї видатних діячів української культури презентували проект під назвою «Модні історії в домі Косачів». Якому вбранню віддавала перевагу Леся Українка та її мати Олена Пчілка? Про модні уподобання містян кінця ХІХ - початку ХХ століття тому розповіла дослідниця Оксана Константинівська в ефірі Громадського радіо 13 січня.
Знаєте? Ми з задоволенням той ефір послухали і пошкодували, що не в Києві зараз… Послухайте і побачте і Ви, наші безцінні. І шуруйте до столиці набиратись інформації, тільки перед тим точно щоби знали, де ту інформацію брати! Слухайте про моду і наших Косачів!  
Пам’ятайте, що відомі світові люди, видатні діячі української культури були не святими, щось вони їли, пили, в щось одягались-взувались, когось любили, з кимось сварились. І в них чухалось вухо, і вони пчихали і уві сні дехто і хропів. То були живі нормальні люди, але надзвичайно харизматичні, працьовиті й талантовиті, і  вони своєю працею, своїм життям, своєю громадською позицією стверджували незнищенність української нації!

1 коментар:

  1. Дякуємо красно за згадку! А тут власне колекція сучасного одягу з ручною вишивкою переважно за Пчілчиними орнаментами "У стилі Шанель" від Zeta atelier. Вишивали-демонстрували в тому числі бібліотекарі))) Пам'ятаємо про приязну зустріч у Вашій бібліотеці. Чекаємо Вас в Києві!
    https://www.youtube.com/watch?v=xPTT2YrvHig

    ВідповістиВидалити